Відкрито сайт Зимненського монастиря

До свята Зимненської ікони Божої Матері у всесвітній мережі відкрито офіційний сайт Святогорського Успенського Зимненського ставропігійного жіночого монастиря.

 

Сторінка, що розміщена на лаконічному домені zymne.org, надає вичерпну інформацію про одну з найдревніших святинь Української Православної Церкви – Зимненський монастир.

На головній сторінці сайту вміщено слова Предстоятеля нашої Церкви, Блаженнішого Митрополита Володимира про Зимненський монастир: “ У цій обителі мов закарбувалася історія нашої держави, її душа. Створена трудами Великого хрестителя Русі і нашого державотворця Рівноапостольного князя Володимира, Святогорська обитель розділяла усі славні та трагічні сторінки історії нашого народу.

Відродившись з попелу, обитель розквітла завдяки трудам сестер і нині є дорогоцінною перлиною у духовній діадемі Української Православної Церкви.

Як і тисячі паломників, сам люблю бувати тут, молитися перед святинями обителі, звершувати богослужіння у древніх монастирських храмах. Це надає сили та підтримки для кожної віруючої людини. Тут особливо відчувається покров і заступництво Пресвятої Богородиці” –  каже Предстоятель.

У своєму зверненні до відвідувачів сайту настоятелька монастиря ігуменя Стефана каже:

“Ми – сестри Зимненського монастиря, лише служниці справжньої Господині цього святого місця – Пресвятої Діви Богородиці. Ніколи не перестанемо дякувати Богу за даровану нам велику честь жити у цьому святому місці, по мірі наших сил трудитися для прославлення Його святого імені та бути свідками Його великих милостей і чудес”.

Сучасний дизайн сторінки поєднується з функціональністю та зручною навігацією.

У розділі “Монастир” можна дізнатися про тисячолітню історію обителі, її святині, щоденне життя насельниць, монастирські свята та будні.

Розділ “Чудотворна ікона” розповідає про Зимненську ікону Пресвятої Богородиці. Подарований монастиреві його засновником – святим рівноапостольним князем Володимиром, чудотворний образ і понині є головною реліквією обителі. Крім історії ікони тут вміщено акафіст та службу Божій Матері на честь Зимненської Її ікони.

Розділ “Храми” розповідає про чотири храми обителі та древні Зимненські печери.

Розділі “Медіа”, буде поповнюватися фото- та відео-матеріалами про легендарний монастир.

Своєрідною родзинкою сайту, є розділ “Віртуальне паломництво”, де вміщено 3D – панорами, зняті у обителі, її храмах та печерах. Перегляд панорам дає ілюзію присутності і допомагає скласти враження про монастир тому, хто тут ще не був.

З допомогою поштової форми “Подати записку” при духовній потребі можна терміново передати записку сестрам обителі, з проханням молитви.

На сайті можна знайти також інформацію про паломницький комплекс Зимненського монастиря “Парус”, який  є сучасним готельним комплексом, де гостинно приймуть кожного прочанина та гостя обителі. Вміщено тут контактну інформацію та посилання на групи шанувальників святині у соціальних мережах.

  • зимненський монастир